Wspaniałe wydarzenie odbyło się 19 sierpnia dla naszych Seniorów! Chcielibyśmy się podzielić z Wami relacją z wydarzenia o nazwie SENIORALIA, w którym nasi mieszkańcy brali udział dzięki programowi Aktywni + z Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej.

Na festynie czekało na Seniorów wiele atrakcji. Jedną z nich był pokaz mody Bielskich Seniorek, znanych pod nazwą Beskidzkie Silverki. Był również pokaz i nauka tańca, której pod okiem miała Anastazja Andriv „Black Star” – mistrzyni tańca z Ukrainy.

Nie zabrakło również prelekcji na temat bezpieczeństwa Seniora. Poprowadzili je Michał Guzdek oraz Sebastian Piotrowski ze Stowarzyszenie Aktywnych Polaków, którzy uświadomili Seniorom, jak ważne jest bycie ostrożnym wobec oszustów. Były także prelekcje na temat zdrowia, którymi zajęła się Wyższa Szkoła Finansów i Prawa z Bielska-Białej.

Na koniec wraz z zespołem BawiTO bawiliśmy się do samego wieczora. Mamy nadzieję, że wszyscy dostarczyliśmy sobie mnóstwo radości i pozytywnej energii.

Dodatkowo, podczas festynu kręciliśmy ujęcia do filmu o seniorach, który powstaje w Bielsku-Białej. To świetna okazja, by pokazać, jak wiele wspaniałych osób tworzy naszą społeczność seniorów.

Chcemy również serdecznie podziękować Ministerstwu Rodziny i Polityki Społecznej, Panu Stanisławowi Szwedowi – Wiceministrowi Rodziny i Polityki Społecznej oraz Ministrowi Grzegorzowie Pudzie, a także Posłowi Przemysławowi Drabkowi. Dziękujemy również Dyrektorowi Caritas Diecezji Bielsko-Żywieckiej Robertowi Kurpiosowi i Zastępcy Dyrektora Grzegorzowi Giercuszkiewiczowi.

Serdeczne podziękowania kierujemy również do Prezesów Bogusław Biernat oraz Michał Guzdek, Prezesa Stowarzyszenia Aktywnych Polaków – Łukasza Ochodka oraz Michała Guzdka i wszystkich członków Stowarzyszenia Aktywnych Polaków.

Dziękujemy także Prezesowi Sołectwa Sienna, Januszowi Szymańskiemu, oraz radzie Sołeckiej, OSP Sienna, OSP Leśna, Radzie Sołeckiej z Leśnej, Gabrielowi Łodzianie, Andrzejowi Habdasowi, Januszowi Łodzianie oraz KGW w Leśnej i Siennej

Dziękujemy, że mogliśmy spędzić ten wspaniały czas razem i wspólnie cieszyć się senioralnym festynem!